ARTENIC koos én kreeg een next level online boost

Dankzij onze webinars halen we mooie projecten binnen. Het leuke daarbij is dat je echt in interactie gaat. Na elke sessie volgen er afspraken en inschrijvingen voor de workshop.

Ilse Van der Stappen - ARTENIC

ARTENIC is al meer dan 20 jaar een begrip in het Antwerpse. Wie op zoek is naar esthetisch wooncomfort, klopt aan bij Ilse en Werner. Zij een interieurarchitecte met pit, hij een echte artiest – euh, interieurbouwer. Samen leiden ze hun team vol professionals in Meerhout.

In deze showcase laten we Ilse Van der Stappen zelf vertellen hoe ze dankzij ARTENIC haar passie én haar grote liefde vond. Nu, zoveel jaar later, mocht Optimazing haar online zichtbaarheid next level boosten en hielp Ilse over enkele drempels heen. Figuurlijk dan toch. 😉

ARTENIC, totaalprojecten met muziek in…

Hoe het allemaal begon? Ilse: “Toen ik afstudeerde als interieurarchitecte, ging ik eerst werken in dienstverband. Daar leerde ik hoe het níet moest. In 2001 richtte ik ARTENIC op, eerst uitsluitend voor keukenprojecten.

Artenic - Esthetisch wooncomfort - Keuken

En geloof het of niet, onze leverancier van gyproc en elektriciteitswerken werd later m’n man, dé Werner. Ik noem ‘m altijd de Michael Jackson van de bouw. Wat die allemaal kan? Een echte artiest! Met zijn komst konden we meteen totaalprojecten aanbieden.”

Ilse en Werner bleken het perfecte koppel om samen ARTENIC te runnen. Ilse: “Onze missie? De woonkwaliteit van onze klanten verbeteren, zodanig dat ze zich er écht thuis voelen.

Dat thuisgevoel creëer ik met een eigentijds design en Werner voert alles uit met de modernste technieken en materialen. Bijvoorbeeld: ken je die typische Terrazotegels? Zo’n vloer kunnen wij naadloos gieten, een ware ambacht. En ook de nieuwste domoticasnufjes mogen niet ontbreken.”

Ik noem m’n man de Michael Jackson van de bouw. Wat die allemaal kan? Een echte artiest! Onze missie: zorgen dat onze klanten écht thuiskomen in hun woning.

Quality 4U: kwaliteit en de klant centraal bij ARTENIC

Maar wat ARTENIC vooral zo uniek maakt, is hun manier van werken. “Voor elk project volgen we onze eigenste Quality 4U methode”, vertelt Ilse verder, “waarbij kwaliteit en de klant centraal staan:

De Quality4UMethode-Artenic - Ilse Van der Stappen
Eerst volg je bij ons een moodboard workshop (1 dag). Daarin breng je al je verlangens tot uiting onder onze persoonlijke begeleiding. In de workshopruimte kies je weloverwogen de materialen en kleuren die perfect aanvoelen.
Woondromen krijgen vorm dankzij fotorealistische 3D-beelden, met alles erop en eraan. Bij ons geen nietszeggende grondplannen, maar een aangekleed 3D-beeld. We gaan ook out of the box, met ideeën waar jij nog niet had aan gedacht.
We maken een technisch dossier op waarin we de uitvoering en het kostenplaatje deskundig onderbouwen. Soms betekent dat ook voetjes op de grond. We houden het budget in de gaten en zoeken naar creatieve oplossingen, waar nodig.
Tot slot is er de professionele uitvoering onder leiding van m’n man. We werken enkel samen met vakmannen die focussen op de details. Ook zij moeten het project “voelen”. Van afbraak tot schilderwerken, voor elke fase van de werken zetten we een gespecialiseerde ploeg in.”

Volg je graag ook eens zo’n moodboard workshop of gratis webinar onder de vakkundige leiding van Ilse? Bekijk hier alle topics!

“Waar ik het meest fier op ben, is hoe alles mooi vorm heeft gekregen op die 20 jaar tijd. Hoe we zijn geëvolueerd van keukens naar totaalprojecten. Maar…”, benadrukt Ilse, “wij waren nooit zo snel op dit punt geraakt zonder de hulp van enkele powervrouwen.”

 

ARTENIC meets Optimazing… en een heleboel tools 💪

“In 2021 leerde ik Cathy van Optimazing kennen. Dat was via m’n business coach, Karina Urbina. Ik wilde beginnen met webinars en Cathy heeft me daarin prima begeleid.

Ze heeft me de tool Webinargeek helemaal uitgelegd en volgde mee tijdens de eerste 3 webinars. Toen bediende zij alle knopjes, inmiddels doe ik alles alleen. Dat ze er in het begin bij was, gaf me een heel gerust gevoel.

Cathy hielp me ook met de opvolgmails. Ze stopte mijn teksten in de emailmarketingtool AutoRespond en voegde visuals toe. Daarnaast zette ze m’n socialmediakanalen op punt: LinkedIn, Instagram en Facebook. Ondertussen kwam ook YouTube erbij.

Cathy spit alles goed uit en zorgt dat je optimaal zichtbaar bent online. Ze heeft ook verstand van websites. Ze kan heel veel zelf en heeft onze webbouwer niet altijd nodig. Pluspunt!”

 

Als je je niet professioneel laat begeleiden, kom je ook nooit professioneel naar buiten. Er komt zoveel kijken bij online marketing, dingen waar je je niet bewust van bent…

Samen werken aan je business in alle vertrouwen

“Hoe meer Cathy en ik samenwerken, hoe beter ze mij en ARTENIC kent. Ondertussen schrijft ze ook alle opvolgmails in mijn plaats. Dat doet ze keigoed! Wat een verlichting om zo iemand aan je zijde te hebben.

Zonder Cathy zou dit allemaal niet lukken. Als je je niet professioneel laat begeleiden, kom je ook nooit professioneel naar buiten. Er komt zoveel kijken bij online marketing, dingen waar je je niet bewust van bent…

Bij Optimazing is het echt wel een persoonlijk verhaal. Je krijgt de volle aandacht en ondersteuning. Cathy zet speciaal voor jou een tandje bij, als het moet. Je kan op haar vertrouwen.

Soms komen we live samen en werken een hele dag aan m’n business. Dan leert ze me bijvoorbeeld werken met AutoRespond, want een minimum aan kennis wil ik wel hebben.”

 

Resultaat? Meer interactie, afspraken én inschrijvingen!

Of Ilse al resultaat ziet van hun werk? “Jazeker. Klanten zeggen: wauw, zo professioneel! Dankzij onze webinars halen we mooie projecten binnen. Het leuke daarbij is dat je echt in interactie gaat met je klanten. Na elke sessie volgen er afspraken en inschrijvingen voor de workshop.

En dat in serieuze crisistijden… Ook wij voelen dat, wees gerust. Daarom ben ik blij dat we de online marketing van ARTENIC vorig jaar al op punt hebben gezet. En weet je wat? Ik was nooit een believer van emailmarketing.

Maar nu? 100%! Op voorwaarde dat je waardevolle content geeft. Dit komt er binnenkort aan: onze maandelijkse nieuwsbrief, uiteraard ook bomvol expertise waar de lezer mee aan de slag kan.”

 

Optimaliseren is de toekomst voor ARTENIC… én voor Optimazing

Webinars Artenic - Ilse Van der Stappen - Badkamer, keuken en woonkamer

Hoe ziet de toekomst eruit voor ARTENIC? Ilse: “Eerst zorgen dat we de energiecrisis doorkomen. Die prijsstijgingen zijn zeer vervelend voor de klanten. Dat we maar vlug een jaartje verder zijn!

Ondertussen doen we verder met onze webinars en workshops, blijven we een sublieme service garanderen en onze funnel finetunen.”

En op lange termijn? “Goh, ik heb niet de intentie om nog veel te groeien. Daarmee bedoel ik: geen extra personeel. Wij zijn ooit groter geweest en dan hol je toch maar achter het verhaal aan.

Maar stilstaan is achteruitgaan. Dus we blijven de komende jaren wél optimaliseren. Zodat we het voor onze klanten nog persoonlijker maken en zelf ook kunnen meegenieten van hun verhaal.

Dat alles mét de hulp van Optimazing, natuurlijk. Ons Cathy laten we niet te gauw los!”

Ik blijf je met alle plezier ondersteunen, Ilse. Dankjewel voor dit interview! 🙌

Bron foto’s: artenic.be

Kan jouw online marketing ook een next level boost gebruiken?

Ja, dat wil ik ook. Let's meet!

Dit is Cathy

Jouw online sparringpartner in e-mailmarketing & social media

Cathy Tavernier is online media expert en jouw partner op wie je kan bouwen. Bij wie je terecht kan met ál je vragen over online marketing. Ze leert je alles wat ze weet. Niet alleen de wát, maar ook de hoe! Ze biedt je een stevige houvast en zorgt dat je in actie blijft.

Met Optimazing, haar online marketingbureau in hartje Gent, helpt Cathy ambitieuze ondernemers zoals jij hun identiteit online neer te zetten door aan de slag te gaan met jouw e-mailmarketing en jouw social media optimalisatie, zodat jij de juiste klanten bereikt en zo meer business genereert.

En dat steeds met oog voor jou als ondernemer en als mens. Dat vindt ze super belangrijk! Pretty optimazing, yes!

Cathy Tavernier, marketingbureau te Gent - Jouw sparringpartner op het vlak van e-mailmarketing en social media