Skip to main content

  Questions?!

FAQ

Veelgestelde vragen

over online marketing, social media, e-mailmarketing en Optimazing

Wat is online marketing eigenlijk?

Online marketing is alles wat je online of digitaal doet om te communiceren  met je doelgroep, jouw ideale klant. Zo bouw je aan jouw Know-Like-Trust factor en treed je in interactie met jouw leads. Je wil hen overtuigen van jouw expertise, zodat ze samen met jou in zee gaan. Daarom deel je vooral waardevolle zaken met jouw online publiek.
En je toont hen ook wie jij bent als ondernemer, zodat ze jou leren kennen als ondernemer én liefst ook als mens.
Want … mensen doen business met mensen!

Belangrijk hierbij is om jouw online zichtbaarheid op lange termijn te bekijken! Zeg maar een lange termijn relatie op te bouwen, waarbij je zelf de teugels in handen hebt en dus niet afhankelijk bent van algoritmes. Het inzetten van e-mailmarketing op een eigen authentieke manier, waarin je waarde deelt, is dan ook nefast voor jouw business.

Is het geen nadeel dat jij geen marketingbureau bent? Dat je in je eentje werkt?

Oh neen, echt niet. Integendeel! Ik ben van veel markten thuis: social media, videomarketing, emailmarketing, het opzetten van een marketingstrategie, het inzetten van webinars, de opmaak van marketingfunnels, schrijven van landingspagina’s, opmaak van shopping carts, de integratie van dit alles in jouw website, het integreren van een test op je website met diverse uitslagen en elk een aparte mailflow etc.
Ik kan jou er allemaal bij helpen en dus heel ver meedenken in jouw marketingactiviteiten.

En nog een meevaller: ik ben van alles op de hoogte in jouw dossier, want ik ben jouw single point of contact. Always! Bijna 24/24… Neen, eerlijk. Toch wel 7/7. Ik vind het echt niet erg om even een WhatsApp’je van jou te beantwoorden tijdens mijn vakantie of weekend.

En heb jij nood aan een topic waar ikzelf geen kaas heb van gegeten, zoals Google/Facebook advertising, onderhoud van websites, … dan heb ik voldoende experts binnen mijn mooi netwerk die ik zonder enige twijfel kan doorsturen. En ik heb geen verplichtingen ten opzichte van hen. Nee, ik kan jou gewoon de expert in kwestie aanraden waarvan ik denk dat die de beste match voor jou is.

Waarom moet ik kiezen voor Optimazing?

Geen one-fits-all aanpak bij mij. Daar geloof ik totaal niet in. Want iedere ondernemer staat op een ander punt in zijn/haar ondernemersverhaal. Aan de hand van mijn Triple A-methode gaan we samen 1-op-1 aan de slag, volledig op maat.

Ik vertrek vanuit een grondige analyse van je online marketing en bekijk waar jij vandaag de dag staat met jouw social media, e-mailmarketing, maar ook jouw website én hoe jij de zaken aanpakt. We zetten een marketingstrategie uit en gaan aan de slag met het optimaliseren van jouw website, social media en het bouwen aan jouw emailinglist. We automatiseren zo veel mogelijk zaken, op een voor jou haalbare en begrijpelijke manier.

We werken gedurende 6 maanden close samen en zetten grootse stappen vooruit, zodat jij aanzien wordt als dé expert binnen jouw vakgebied.

Door mijn groot FOMO-gehalte (fear of missing out, echt wel) heb ik een grote kennis op het vlak van:

  • het opzetten van de juiste structuur van je website, alsook de technische opbouw, zelfs tot het integreren van Google Analytics en Google Search
  • het optimaal inzetten van LinkedIn, Facebook, Instagram, Google Mijn Bedrijf en YouTube
  • het opbouwen van een e-mailingslijst
  • het inzetten van webinars als krachtig marketingmiddel
  • het opzetten en uitwerken van een marketingstrategie die haalbaar is
  • het neerzetten van jouw merkidentiteit, jouw brand

Kies je voor Optimazing, dan krijg je géén of-of verhaal. Ik bied jou het complete én-én verhaal. Je leert doelgericht en strategisch werken aan je online zichtbaarheid. En niet ‘omdat het moet’.

Het grote verschil met business coaches is dat ik jou niet alleen vertel WÁT je moet doen, maar ik ook weet HOÉ je dat moet doen en ik het jou ook leer.

Wil je dit alles uitbesteden, helemaal goed. Dat is ook een mogelijkheid.

Daarnaast hou ik de vinger aan de pols en blijf je in actiemodus. Met Optimazing heb je er een online sparringpartner bij for life en kom je terecht in een warme community van gelijkgestemde ondernemers.

Wanneer zijn we een Optimazing match?

We zijn een Optimazing match als ik je vooruit kan helpen met jouw online zichtbaarheid. Als jij enigszins een semi duidelijk beeld hebt van je aanbod of weet waar je naartoe wenst te groeien en goed beseft dat online marketing tijd en actie vergt.

Je hebt een enorm verlangen om jouw expertise online neer te zetten en jezelf te positioneren als dé expert binnen je vakgebied.
Jij neemt verantwoordelijkheid. Je bent de architect van jouw leven en dus ook van je business.
Je durft te investeren in jezelf en bent bereid de dingen anders aan te pakken.

In principe moet je nog geen website hebben of actief zijn op social media. Is dat wel het geval, dan is dat zeker een plus!

Waarom duurt een samenwerking met jou 6 maanden?

Wil je je online marketing aanpakken zoals het hoort? Dan draait het niet alleen om zichtbaar zijn op social media, nee hoor. Key is ook om te bouwen aan een emailinglijst en daar dan ook iets mee aan te vangen op de juiste manier. En niet door te gaan spammen. Je wil immers dat jouw nieuwsbrieven worden gelezen én dat jouw gratis weggever iets oplevert; lees: ideale klanten.

Wil je een gezonde online marketing opzetten en leren hoe je alle parameters correct bijstuurt, dan mag je toch rekenen op zes maanden vooraleer alles online goed draait. Remember: je gaat niet alleen aan de slag met jouw emailmarketing; we kijken ook naar jouw website én optimaliseren jouw social media skills.

We gaan stap voor stap aan de slag zonder onszelf voorbij te lopen. Akkoord?

Waarom begint de aanpak van Optimazing altijd met een analyse?

Je kunt de optimale weg naar je bestemming niet bepalen als je niet weet vanwaar je vertrekt. Toch?

Daarom begint mijn begeleiding altijd met een grondige analyse van je huidige online marketing en social media. Zo heb ik een duidelijk zicht op je sterktes en opportuniteiten. We weten precies welke stappen we moeten zetten om die opportuniteiten om te zetten in haalbare objectieven.

Kan je ook korte trajecten volgen bij Optimazing?

Ja, dat kan!

Zo kan je volledig op je eigen tempo jouw kennis bijschaven via de online trainingen van Optimazing. Je krijgt alle nodige tips & tricks mee over social media, contentplanning, e-mailmarketing, etc. Ik ben momenteel volop bezig met de aanmaak van de cursussen. Heb je hierover reeds vragen, aarzel niet om mij te contacteren!

Ook kan je je inschrijven voor één van de opleidingen/workshops:

  • de marketingstrategie- en contentplanning implementatieworkshop, waarbij we 1½ dag samen aan de slag gaan en je nog 1 jaar deel uitmaakt van een besloten Facebookgroep. Meer info vind je hier.
  • de TOPgeMERKt opleiding waarbij we een TOPklantbeleving creëren en jouw eigen TOPmerk in de wereld zetten, want je hoeft echt niet groot te zijn om GROOTS te zijn! Deze opleiding kan je 1-op-1 volgen, in groep of helemaal inhouse afgestemd op jouw business. Meer info vind je hier.

Waarom is er geen apart traject meer voor social media?

Yup, dat klopt. Ik bied het optimaliseren van jouw social media niet meer apart in een programma of traject aan. Omdat het net een én-én-verhaal is! Daarom heb ik de social media optimalisatie gewoon meegenomen in mijn (Ongekend) Online Magnetisch Groeisucces Programma.
Kortweg: mijn OMG 6-maanden programma. En ik beloof je, na 3 maanden sta je al versteld van de stappen die je genomen hebt! De naam van het programma heb ik dan ook met grote zorgvuldigheid gekozen! 😉
Je leest er hier meer over

Want als je het goed wilt doen én dus impact wil behalen met jouw e-mailmarketing, dan moet het social media gedeelte ook goed zitten.

En wil jij toch niet aan de slag met emailmarketing (wat zonde zou zijn, believe me!) gaan doen, dan heb je nog 2 keuzes om op dé Optimazing-Way te werken aan jouw social media; nl. via de online cursussen die mid september 2023 beschikbaar zullen zijn via de Online Academy.

Waarom kan je niet alleen kiezen voor de module social media of de module e-mailmarketing?

Online marketing is géén of-of verhaal. Het is een vicieuze cirkel, waarbij social media wordt ingezet om verkeer te leiden naar jouw website. Eens deze leads op jouw website komen, kunnen ze intekenen op jouw nieuwsbrief. En zo vergroot jij jouw emailinglijst. Aha, we zijn er!

Met een goed gevulde emailinglijst kan je heel gericht en 1-op-1 met jouw potentiële klanten in interactie treden. Zo werk je aan die cruciale Know-Like-Trust factor.

Ben je enkel online zichtbaar via social media en doe je verder helemaal niets met jouw warme leads? Dan bereik je nooit een maximale impact en loop je veel klanten mis online. Dankzij emailmarketing connecteer je dus wel met die warme klanten.

Verder is het belangrijk om je online marketing doelgericht en met het nodige tijdsbesef te doen. Dankzij praktische tools die ik jou optimaal leer te gebruiken, verkrijg je veel meer impact online in veel minder tijd. En die resultaten bereik je dus niet, als je maar op 1 onderdeel van online marketing focust.

Moet ik kennis hebben van online marketing om met Optimazing samen te werken?

Enige kennis van social media is een plus, maar zeker geen must. Tijdens de analysefase bekijk ik grondig waar jij staat met jouw kennis. Nadien krijg je van mij alle tools en know-how om jouw kennis uit te breiden.

Mocht je bijvoorbeeld nog geen Facebookpagina hebben, dan maken we die samen aan tijdens onze Deep Dive sessie. Dan staat die meteen helemaal goed!

Sowieso krijg je bij Optimazing steeds het advies en de begeleiding die helemaal aansluiten bij je wensen, noden en voorkennis.

Waarom adviseert Optimazing AutoRespond als e-mailsoftware?

AutoRespond is een full package, geschikt voor emailmarketing én shopping carts. Wat ik persoonlijk een enorme plus vind!

Daarnaast kan ik de nodige formulieren integreren op jouw website. Die zijn op hun beurt gelinkt aan de lijstmanagers in AutoRespond en zo kan je automatiseringen vlotjes laten lopen. Dit alles uiteraard volgens de GDPR-wetgeving.

Nog een voordeel? Je kan ontzettend segmenteren in jouw doelgroepen en geautomatiseerde mails. De kans dat je mensen meermaals mailt over die nieuwe workshop, terwijl ze zich net hadden ingeschreven, is daardoor nihil. Zoiets wil je toch niet?!

Indien je dat wenst, kan je je pakket ook uitbreiden met de shopping cart. Dat geeft je heel wat mogelijkheden om mensen online te laten kopen of zich online in te schrijven. De factuur volgt onmiddellijk met de nodige bevestiging- en herinneringsmails. En als kers op de taart heeft Autorespond een heel goede supportdesk in het Nederlands.

En je hebt ook een affiliate systeem, waarbij je aan collega’s die jouw product of dienst willen promoten een unieke verkooplink bezorgt om op hun eigen site of via social media te delen. Deze omzet wordt mooi bijgehouden en de beloningen worden berekend, gebaseerd op jullie onderlinge afspraken. Op het einde van de maand, kwartaal of wanneer jij ook wenst af te rekenen met jouw affiliate, betaal je de verzamelde fees uit.
Easy peasy allemaal!

En dat allemaal in één tool. Om nog maar te zwijgen van de super helpdesk support. Hier geen uren of dagen wachten op een reactie.

Dus ja, dáarom ga ik voor AutoRespond.

Werk je liever met andere emailmarketingsoftware? Geen probleem! We stemmen graag met jou af welke software het beste bij jouw bedrijf en toekomstplannen past.

Heb je een vraag over e-mailmarketing, social media, online marketing, jouw online zichtbaarheid of mijn persoonlijke aanpak?

 

Niet aarzelen! Neem gewoon even vrijblijvend contact met me op!

Dit is Cathy

Jouw online sparringpartner in e-mailmarketing & social media

Cathy Tavernier is online media expert en jouw partner op wie je kan bouwen. Bij wie je terecht kan met ál je vragen over online marketing. Ze leert je alles wat ze weet. Niet alleen de wát, maar ook de hoe! Ze biedt je een stevige houvast en zorgt dat je in actie blijft.

Met Optimazing, haar online marketingbureau in hartje Gent, helpt Cathy ambitieuze ondernemers zoals jij hun identiteit online neer te zetten door aan de slag te gaan met jouw e-mailmarketing en jouw social media optimalisatie, zodat jij de juiste klanten bereikt en zo meer business genereert.

En dat steeds met oog voor jou als ondernemer en als mens. Dat vindt ze super belangrijk! Pretty optimazing, yes!

Cathy Tavernier, marketingbureau te Gent - Jouw sparringpartner op het vlak van e-mailmarketing en social media