Skip to main content

  Questions?!

FAQ

Veelgestelde vragen

over online marketing, social media, e-mailmarketing en Optimazing

Wat is online marketing eigenlijk?

Online marketing is alles wat je online of digitaal doet om te communiceren  met je doelgroep, jouw ideale klant. Zo bouw je aan jouw Know-Like-Trust factor en treed je in interactie met jouw leads. Je wil hen overtuigen van jouw expertise, zodat ze samen met jou in zee gaan. Daarom deel je vooral waardevolle zaken met jouw online publiek.
En je toont hen ook wie jij bent als ondernemer, zodat ze jou leren kennen als ondernemer én liefst ook als mens.
Want … mensen doen business met mensen!

Waarom moet ik kiezen voor Optimazing?

Hoe we ook gaan samenwerken, ik doorloop steeds met jou mijn Triple A-methode:

  1. Step 1 – Analyse & Advise
  2. Step 2 – Activate
  3. Step 3 – Administer

Ik vertrek vanuit een grondige analyse van je online marketing en bekijk grondig waar jij vandaag de dag staat met jouw social media, e-mailmarketing, maar ook jouw website én hoe jij de zaken aanpakt. Daarna optimaliseer jij jouw social media (of we doen het samen) en automatiseren we jouw e-mailmarketing. We stoppen ook alle administratie die voortvloeit uit jouw online activiteiten in een aangename flow.

Kies je voor Optimazing, dan krijg je géén of-of verhaal. Ik bied jou het complete én-én verhaal. Je leert doelgericht en strategisch werken aan je online zichtbaarheid. En niet ‘omdat het moet’.

Wil je dit alles uitbesteden, dan gaat dat ook. Ik kijk bij aanvang naar onze samenwerking wat het best past bij jouw noden en wensen.

Daarnaast hou ik de vinger aan de pols en blijf je in actiemodus. Met Optimazing heb je er een online sparringpartner bij for life en kom je terecht in een warme community van gelijkgestemde onderneemsters. Kom erbij en word ook een Optimazing Topper!

Waarom is er geen apart traject meer voor social media?

Yup, dat klopt. Ik bied het vier-maanden traject om aan de slag te gaan met jouw social media (het voormalige Shine traject) niet meer aan. Omdat het net een én-én-verhaal is! Daarom heb ik de social media optimalisatie gewoon meegenomen in het Amaze traject, waarbij we aan de slag gaan met jouw e-mailmarketing én dus ook jouw social media optimaliseren.
Want als je het goed wilt doen én dus impact wil behalen met jouw e-mailmarketing, dan moet het social media gedeelte ook goed zitten.
Dus zit het nu allemaal in één 6-maanden traject; nl. het Amaze traject. Dat is er in 2 versies; Light & Bright.

En wil jij toch niet aan de slag met e-mailmarketing (wat zonde zou zijn, believe me!) gaan doen, dan heb je nog 2 keuzes om op dé Optimazing-Way te werken aan jouw social media:

Je ziet het: ik heb een oplossing voor iedereen! Er is nu eenmaal volgens mij geen one-fits-all manier om mijn ideale klanten te helpen.

Waarom duurt het Amaze traject 6 maanden?

Wil je je online marketing aanpakken zoals het hoort? Dan draait het niet alleen om zichtbaar zijn op social media, nee hoor. Key is ook om te bouwen aan een e-mailinglist en daar dan ook iets mee aan te vangen op de juiste manier. En niet door te gaan spammen. Je wil immers dat jouw nieuwsbrieven worden gelezen én dat jouw gratis weggever iets oplevert; lees: ideale klanten.

Wil je een gezonde online marketing opzetten en leren hoe je alle parameters correct bijstuurt, dan mag je toch rekenen op zes maanden vooraleer alles online goed draait. Rememer: je gaat niet alleen aan de slag met jouw e-mailmarketing; we kijken ook naar jouw website én optimaliseren jouw social media skills.

We gaan stap voor stap aan de slag zonder onszelf voorbij te lopen. Akkoord?

Kan je ook korte trajecten volgen bij Optimazing?

Ja, dat kan!

Zo kan je volledig op je eigen tempo jouw kennis bijschaven via de online trainingen van Optimazing. Je krijgt alle nodige tips & tricks mee over social media, contentplanning, e-mailmarketing, etc. Ik ben momenteel volop bezig met de aanmaak van de cursussen. Heb je hierover reeds vragen, aarzel niet om mij te contacteren!

Ook kan je je inschrijven voor één van onze workshops, waarbij telkens 1 online marketing topic onder de loep wordt genomen.

Als je dat liever hebt, kunnen we ook 1-op-1 werken, jij en ik. Dan plannen we een Star-dag in, precies op jouw maat. Daarna bekijken we samen in hoeverre je nog persoonlijke nabegeleiding wenst.

Waarom werkt Optimazing ook in groepen?

Telkens als ik gelijkgestemde ondernemers samenbreng, dan komen daarbij enorme positieve vibes vrij en hangt er massa’s energie in de lucht. Ooit was dit voor mezelf als ondernemer ook een enorme openbaring.

Vaak zie je zelf de oplossing niet meteen voor je eigen probleem. Een andere ondernemer, die minder betrokken is bij jouw bedrijf, ziet die dan gemakkelijker. En zo leer je van elkaar, laat je elkaar groeien. Uiteindelijk krijgen we vroeg of laat allemaal te maken met dezelfde groeipijnen. Het zijn signalen dat we steeds hoger klimmen op de business ladder.

Kan je ook 1-op-1 werken met Optimazing?

Ja, dat kan in het Star traject! Na het intakegesprek maak ik voor jou een traject op, precies op maat van jouw wensen en jouw business. Nadien bekijken we samen of je nog persoonlijke nabegeleiding wenst.

Waarom kan je niet alleen kiezen voor de module social media of de module e-mailmarketing?

Online marketing is géén of-of verhaal. Het is een vicieuze cirkel, waarbij social media wordt ingezet om verkeer te leiden naar jouw website. Eens deze leads op jouw website komen, kunnen ze intekenen op jouw nieuwsbrief. En zo vergroot jij jouw e-mailinglist. Aha, we zijn er!

Met een goed gevulde e-mailinglist kan je heel gericht en 1-op-1 met jouw potentiële klanten in interactie treden. Zo werk je aan die cruciale Know-Like-Trust factor.

Ben je enkel online zichtbaar via social media en doe je verder helemaal niets met jouw warme leads? Dan bereik je nooit een maximale impact en loop je veel klanten mis online. Dankzij e-mailmarketing vang je die warme klanten dus wél.

Verder is het belangrijk om je online marketing doelgericht en met het nodige tijdsbesef te doen. Dankzij praktische tools die ik jou optimaal leer te gebruiken, verkrijg je veel meer impact online in veel minder tijd. En die resultaten bereik je dus niet, als je maar op 1 onderdeel van online marketing focust.

Moet ik kennis hebben van online marketing om met Optimazing samen te werken?

Enige kennis van social media is een plus, maar zeker geen must. Tijdens de analysefase bekijk ik grondig waar jij staat met jouw kennis. Nadien krijg je van mij alle tools en know-how om je voor te bereiden op een traject of opleiding, als dit nodig blijkt.

Mocht je bijvoorbeeld nog geen Facebookpagina hebben, dan maak je die aan op basis van duidelijke stap-voor-stap instructievideo’s. Zo kan je zonder probleem instappen in gelijk welke opleiding of traject.

Sowieso krijg je bij Optimazing steeds het advies en de begeleiding die helemaal aansluiten bij je wensen, noden en voorkennis.

Waarom begint de aanpak van Optimazing altijd met een analyse?

Je kunt de optimale weg naar je bestemming niet bepalen als je niet weet vanwaar je vertrekt. Toch?

Daarom begint mijn begeleiding altijd met een grondige analyse van je huidige online marketing en social media. Zo heb ik een duidelijk zicht op je sterktes en opportuniteiten. We weten precies welke stappen we moeten zetten om die opportuniteiten om te zetten in haalbare objectieven.

Wanneer zijn we een Optimazing match?

We zijn een Optimazing match als ik je vooruit kan helpen met jouw online zichtbaarheid. Als jij een duidelijk beeld hebt van je aanbod of weet waar je naartoe wenst te groeien en goed beseft dat online marketing tijd en actie vergt.

In principe moet je nog geen website hebben of actief zijn op social media. Is dat wel het geval, dan is dat alvast een plus!

Is het geen nadeel dat jij geen marketingbureau bent? Dat je in je eentje werkt?

Oh neen, echt niet. Heb ik de expertise niet in huis, dan beschik ik over een mooi netwerk van experts waarvoor ik mijn hand in het vuur steek. En ik heb geen verplichtingen ten opzichte van hen. Nee, ik kan jou gewoon de expert in kwestie aanraden waarvan ik denk dat die de beste match voor jou is.
Ik ben echter van veel markten thuis: social media, videomarketing, e-mailmarketing, het opzetten van een marketingstrategie, het inzetten van webinars, de opmaak van marketingfunnels, schrijven van landingspagina’s, opmaak van shopping carts, de integratie van dit alles in jouw website…
Ik kan jou er allemaal bij helpen en dus heel ver meedenken in jouw marketingactiviteiten.

Of extra kennis nog nodig is, overleggen we samen. And finally, it’s you who decides!

En nog een meevaller: ik ben van alles op de hoogte in jouw dossier, want ik ben jouw single point of contact. Always! Bijna 24/24… Neen, eerlijk. Toch wel 7/7. Ik vind het echt niet erg om even een WhatsApp’je van jou te beantwoorden tijdens mijn vakantie of weekend.

Waarom biedt Optimazing altijd nabegeleiding aan?

Die persoonlijke nabegeleiding is cruciaal. Want die zorgt ervoor dat je ook na het traject aan de slag blijft met je online marketing en social media. Zo ben je zeker dat al je inspanningen blijvend rendement opleveren. Vrij belangrijk, toch?

Waarom adviseert Optimazing AutoRespond als e-mailsoftware?

AutoRespond is een full package, geschikt voor e-mailmarketing én shopping carts. Wat ik persoonlijk een enorme plus vind!

Daarnaast kan ik de nodige formulieren integreren op jouw website. Die zijn op hun beurt gelinkt aan de lijstmanagers in AutoRespond en zo kan je automatiseringen vlotjes laten lopen. Dit alles uiteraard volgens de GDPR-wetgeving.

Nog een voordeel? Je kan ontzettend segmenteren in jouw doelgroepen en geautomatiseerde mails. De kans dat je mensen meermaals mailt over die nieuwe workshop, terwijl ze zich net hadden ingeschreven, is daardoor nihil. Zoiets wil je toch niet?!

Indien je dat wenst, kan je je pakket ook uitbreiden met de shopping cart. Dat geeft je heel wat mogelijkheden  om mensen online te laten kopen of zich online in te schrijven. De factuur volgt onmiddellijk met de nodige bevestiging- en herinneringsmails. En als kers op de taart heeft Autorespond een heel goede supportdesk in het Nederlands.

En je hebt ook een affiliate systeem, waarbij je aan collega’s die jouw product of dienst willen promoten een unieke verkooplink bezorgt om op hun eigen site of via social media te delen. Deze omzet wordt mooi bijgehouden en de beloningen worden berekend gebaseerd op jullie onderlinge afspraken. Op het einde van de maand, kwartaal of wanneer jij ook wenst af te rekenen met jouw affiliate, betaal je de verzamelde fees uit.
Easy peasy allemaal!

En dat allemaal in één tool. Om nog maar te zwijgen van de super helpdesk support. Hier geen uren of dagen wachten op een reactie.

Dus ja, dáarom ga ik voor AutoRespond.

Werk je liever met andere e-mailmarketingsoftware? Geen probleem! We stemmen graag met jou af welke software het beste bij jouw bedrijf en toekomstplannen past.

Ik ben een mannelijke ondernemer. Kan ik niet terecht voor hulp bij Optimazing?

Toch wel, hoor. Ik help graag iedere ambitieuze ondernemer/onderneemster die meer online zichtbaarheid wil. Die het nut inziet van social media en e-mailmarketing. Die bereid is hierin tijd te steken, zodat we er samen een succesverhaal van maken.

Of je nu man of vrouw bent, het doet er niet toe. Wat ik wel superbelangrijk vind, is dé klik. Die moet er gewoon zijn tussen ons. Opvallend is dat 90 % van mijn klanten tot nu toe vrouwen waren… Tja! Vandaar dus de (vrouwelijke) tone of voice op mijn website.

Ben je een man en is die klik er evengoed? Dan zijn we een Optimazing match, no doubt! 🙂

Heb je een vraag over e-mailmarketing, social media, online marketing, jouw online zichtbaarheid of mijn persoonlijke aanpak?

 

Niet aarzelen! Neem gewoon even vrijblijvend contact met me op!

Dit is Cathy

Jouw online sparringpartner in e-mailmarketing & social media

Cathy Tavernier is online media expert en jouw partner op wie je kan bouwen. Bij wie je terecht kan met ál je vragen over online marketing. Ze leert je alles wat ze weet. Niet alleen de wát, maar ook de hoe! Ze biedt je een stevige houvast en zorgt dat je in actie blijft.

Met Optimazing, haar online marketingbureau in hartje Gent, helpt Cathy ambitieuze ondernemers zoals jij hun identiteit online neer te zetten door aan de slag te gaan met jouw e-mailmarketing en jouw social media optimalisatie, zodat jij de juiste klanten bereikt en zo meer business genereert.

En dat steeds met oog voor jou als ondernemer en als mens. Dat vindt ze super belangrijk! Pretty optimazing, yes!

Cathy Tavernier, marketingbureau te Gent - Jouw sparringpartner op het vlak van e-mailmarketing en social media