Mini-cursus

Hoe werkt Facebook Live?

Facebook Live gratis mini-cursus

Gratis mini-cursus – les 4

‘In 7 dagen aan de slag met Facebook Live zonder stress!’

Deze 4de video is meteen de laatste voorbereidende video van de gratis mini-cursus ‘7 dagen aan de slag met Facebook Live zonder stress!’

Morgen ontdek je namelijk hoe je live kan gaan met Facebook via je smartphone, je laptop, alleen of met meerdere personen.

Maar eerst deze 4de video waarin ik je toon hoe je je Facebook Live video op voorhand kan inplannen. Je kan dus niet alleen jouw Facebook Live aankondigen via een bericht of een aangepaste Facebookomslag. Neen, je kan er ook voor zorgen dat jouw volgers op voorhand verwittigd worden dat jij live gaat. Dat biedt natuurlijk het enorme voordeel dat je daardoor enkele kijkers meer hebt dan wanneer je niet zou verwittigen.

Hoe je dat precies doet, ontdek je in onderstaande video.

Veel succes!

De afbeeldingen hieronder geven je nog eens stap voor stap weer hoe je je Facebook Live video op voorhand inplant. (Opgepast: dit is de manier hoe Facebook Live inplannen werkt in de vernieuwde lay-out van Facebook!)

 

Stap 1: Ga naar je pagina en klik op ‘Live gaan’

1ste stap inplannen FB Live

Stap 2: Klik op ‘Een live video plannen’

Vervolgens kom je in de live producer terecht en klik je links in het menu op ‘Een live video inplannen.’

2de stap inplannen FB Live

Stap 3: Vul datum en tekst aankondiging in

Hierna kan je alle tabs in het linkermenu invullen. Zo voer je ook een datum en uur in. Opgelet! Je kan maximaal 7 dagen op voorhand een Facebook Live inplannen.

Je kan kiezen om de aankondiging te delen op jouw pagina of eventueel op andere pagina’s die je beheert. Ook kan je de Facebook Live uitzending aankondigen in groepen die je beheert.

Indien gewenst, geef je een titel aan de live uitzending en schrijf je een korte introtekst. Rechts op jouw scherm zie je een voorbeeld van de aankondiging.
Je kan ook een aparte afbeelding toevoegen. Doe je dat niet, dan verschijnt de omslagfoto standaard in de aankondiging.

3de stap inplannen FB live

Stap 4: Stel opties en instellingen in

Vervolgens kan je de opties en eventuele instellingen aanpassen.
Is dit alles in orde, klik dan op de knop links onderaan ‘Live video inplannen’.

Van zodra je dit gedaan hebt, verschijnt er rechts onderaan een URL voor deze live video. Zo kan je het aankondigingsbericht gaan verspreiden over diverse profielen, groepen of zelfs op andere social mediakanalen.

Keer je dan terug naar jouw Facebookpagina, dan zie je in de Startpagina de vermelding staan dat er een Facebook Live video is ingepland.

NIEUW: Je kan nu een LIVE tabblad toevoegen aan je Facebookpagina menu. Klik je op deze tab, dan krijg je een overzicht van de ingeplande Facebook Live video’s, maar ook van alle eerder gemaakte live video’s.

 

Wat gebeurt er eigenlijk als je een Facebook Live video inplant?

Dan worden er automatisch 2 berichten aangemaakt:

  1. Een aankondigingsbericht met een herinneringsknop voor jouw volgers;
  2. Het bericht waarin de video onmiddellijk verschijnt als je live gaat. Beide URL’s worden omgetoverd tot de video wanneer je live bent gegaan.

 

Goed om weten:

  1. Als je een Facebook Live video inplant, heb je steeds streaming software nodig om live te gaan; zoals bv. OBS, Be Live, Streamyard etc. Meer hierover ontdek je in video 5.
  2. Controleer vóór het vooropgestelde tijdstip van je live uitzending of alles van je stream correct is ingesteld. Dat doe je door op ‘bericht bewerken’ te klikken.
  3. Ben je 10 minuten te laat om live te gaan met je video, dan wordt die geannuleerd.

In video 5 ontdek je morgen hoe je nu live gaat met Facebook! Morgen is het echt zover en heb ik een extra verrassing voor jou!