Skip to main content

Gratis

Gratis mini-cursus:
Les 4 – Hoe plan je een Facebook live video in?

Facebook Live gratis mini-cursus

Heeey! ? Welkom bij LES 4 van de GRATIS mini-cursus “Hoe werkt Facebook Live?

In deze videoreeks neem ik je mee op sleeptouw gedurende 7 dagen. Je krijgt van mij 1 videoles per dag die je stap voor stap leert hoe je succesvol aan de slag gaat met Facebook Live video’s. Dat wil zeggen: zónder stress en mét impact!

Oepsie. Ben je hier verzeild geraakt via een andere weg dan je mailbox? Ook welkom! Dat wil wel zeggen dat je de eerste 3 lessen hebt gemist. En de volgende 3 ook… Geen paniek.

Ontvang je graag ALLE lessen GRATIS in je mailbox? Tuurlijk wel. ? Meld je hieronder aan voor de volledige videoreeks.

Yes! Ik ontvang graag alle videolessen over Facebook Live

O ja, zei ik al dat deze mini-cursus volledig GRATIS is?

Gratis mini-cursus – les 4

‘In 7 dagen aan de slag met Facebook Live zonder stress!’

Deze 4de video is meteen de laatste voorbereidende les van deze gratis mini-cursus. Want in de volgende gaan we al meteen LIVE op Facebook. Yihaaa! Maar eerst toon ik je graag hoe je zo’n Facebook Live video op voorhand inplant.

Ja hoor, je kan je Facebook Live video ook gewoon aankondigen via een bericht of een aangepaste Facebookomslag. Maar je kan er ook voor zorgen dat jouw volgers op voorhand verwittigd worden dat jij live gaat. Geef toe, da’s toch cooler?

En dat biedt het enorme voordeel dat je ineens méér kijkers hebt dan wanneer je niet zou verwittigen. Nu, hoe je dat precies doet, ontdek je in onderstaande video.

Veel succes!

De afbeeldingen hieronder geven je nog eens stap voor stap weer hoe je je Facebook Live video op voorhand inplant. (Opgepast: dit is de manier hoe Facebook Live inplannen werkt in de vernieuwde lay-out van Facebook!)

 

Stap 1: Ga naar je pagina en klik op ‘Live gaan’

1ste stap inplannen FB Live

Stap 2: Klik op ‘Een live video plannen’

Vervolgens kom je in de live producer terecht en klik je links in het menu op ‘Een live video inplannen.’

2de stap inplannen FB Live

Stap 3: Vul datum en tekst aankondiging in

Hierna kan je alle tabs in het linkermenu invullen. Zo voer je ook een datum en uur in. Opgelet! Je kan maximaal 7 dagen op voorhand een Facebook Live inplannen.

Je kan kiezen om de aankondiging te delen op jouw pagina of eventueel op andere pagina’s die je beheert. Ook kan je de Facebook Live uitzending aankondigen in groepen die je beheert.

Indien gewenst, geef je een titel aan de live uitzending en schrijf je een korte introtekst. Rechts op jouw scherm zie je een voorbeeld van de aankondiging.
Je kan ook een aparte afbeelding toevoegen. Doe je dat niet, dan verschijnt de omslagfoto standaard in de aankondiging.

3de stap inplannen FB live

Stap 4: Stel opties en instellingen in

Vervolgens kan je de opties en eventuele instellingen aanpassen.
Is dit alles in orde, klik dan op de knop links onderaan ‘Live video inplannen’.

Van zodra je dit gedaan hebt, verschijnt er rechts onderaan een URL voor deze live video. Zo kan je het aankondigingsbericht gaan verspreiden over diverse profielen, groepen of zelfs op andere social mediakanalen.

Keer je dan terug naar jouw Facebookpagina, dan zie je in de Startpagina de vermelding staan dat er een Facebook Live video is ingepland.

NIEUW: Je kan nu een LIVE tabblad toevoegen aan je Facebookpagina menu. Klik je op deze tab, dan krijg je een overzicht van de ingeplande Facebook Live video’s, maar ook van alle eerder gemaakte live video’s.

 

Wat gebeurt er eigenlijk als je een Facebook Live video inplant?

Dan worden er automatisch 2 berichten aangemaakt:

  1. Een aankondigingsbericht met een herinneringsknop voor jouw volgers;
  2. Het bericht waarin de video onmiddellijk verschijnt als je live gaat. Beide URL’s worden omgetoverd tot de video wanneer je live bent gegaan.

 

Goed om weten:

  1. Als je een Facebook Live video inplant, heb je steeds streaming software nodig om live te gaan; zoals bv. OBS, Be Live, Streamyard etc. Meer hierover ontdek je in video 5.
  2. Controleer vóór het vooropgestelde tijdstip van je live uitzending of alles van je stream correct is ingesteld. Dat doe je door op ‘bericht bewerken’ te klikken.
  3. Ben je 10 minuten te laat om live te gaan met je video, dan wordt die geannuleerd.

In video 5 ontdek je morgen hoe je nu live gaat met Facebook! Morgen is het echt zover en heb ik een extra verrassing voor jou!

Dit is Cathy

Jouw online sparringpartner in e-mailmarketing & social media

Cathy Tavernier is online media expert en jouw partner op wie je kan bouwen. Bij wie je terecht kan met ál je vragen over online marketing. Ze leert je alles wat ze weet. Niet alleen de wát, maar ook de hoe! Ze biedt je een stevige houvast en zorgt dat je in actie blijft.

Met Optimazing, haar online marketingbureau in hartje Gent, helpt Cathy ambitieuze ondernemers zoals jij hun identiteit online neer te zetten door aan de slag te gaan met jouw e-mailmarketing en jouw social media optimalisatie, zodat jij de juiste klanten bereikt en zo meer business genereert.

En dat steeds met oog voor jou als ondernemer en als mens. Dat vindt ze super belangrijk! Pretty optimazing, yes!

Cathy Tavernier, marketingbureau te Gent - Jouw sparringpartner op het vlak van e-mailmarketing en social media