Skip to main content

Ei-genZinnige OndernemersBoost Kalender
Dag 13

Facebook… is onder de social media platformen één van de oudjes en ondanks dat het aantal actieve gebruikers afneemt, is het voor veel ondernemers onder ons nog steeds een heel krachtig social media platform.

Een update van deze cijfers komt zeker nog aan bod in deze Ei-genzinnige OndernemersBoost Kalender. Het is immers belangrijk om aanwezig te zijn op die social media platformen waarop jouw doelgroep aanwezig is. Je leest het goed! Je hoeft niet op elk social media platform aanwezig te zijn. Gelukkig maar! Meer daarover binnenkort. Blijf dus zeker jouw eitjes dagelijks breken!

Wat me echter meer en meer opvalt is dat:

  • Sommige ondernemers geen Facebookpagina hebben en dus content posten vanuit hun persoonlijk profiel… Wat niet alleen tegen de regels van Facebook is, maar ook niet zo verstandig… Je hebt immers geen zicht op je bereik, omdat je hier geen statistieken hebt. En meten is weten… (*)
  • Sommige ondernemers wel een Facebookpagina hebben… Maar er geen link is tussen het persoonlijk Facebook profiel en de pagina…

M.a.w. jouw persoonlijk Facebook profiel is niet business proof. Wat zonde is, want zo mis je heel wat kansen.

In jouw 13de ei toon ik jou stap voor stap hoe je dat aanpakt.

Laat gerust een reactie na per mail of deel jouw inzicht op social media en vermeld #OptimazingOndernemersBoostKalender en tag @OptimazingOnlineMarketing.

Enthousiaste groet,
Cathy

 

(*) In Facebook vertrek je steeds vanuit jouw persoonlijk profiel; waarmee ik bedoel dat je altijd eerst een persoonlijk Facebook profiel moet aanmaken en dan pas een Facebookpagina kan aanmaken. Redelijk logisch als je bedenkt dat het platform aanvankelijk werd opgemaakt door Zuckerberg om studenten met elkaar in contact te laten komen door elkaar berichten te sturen via hun profiel.
Bij LinkedIn zit het anders: daar maak je een persoonlijk LinkedIn profiel aan en post je het best vanuit dat profiel. Je hebt de keuze een LinkedIn bedrijfspagina aan te maken of niet.