Skip to main content

Mini-cursus

Hoe werkt Facebook Live?

Facebook Live gratis mini-cursus

Ik ben er zeker van dat jij nog enkele ideëen hebt. Maar zo heb ik jou toch even op weg geholpen. Let’s do this.

Gratis mini-cursus – les 3
‘Hoe werkt Facebook Live?’

In deze 3de video van de gratis mini-cursus ‘7 dagen aan de slag met Facebook Live zonder stress!’ hebben we het over de opbouw van jouw Facebook Live uitzending.

Hoe begin je best met je Facebook Live uitzending? En hoe sluit je het best af?
Maar vooral ook: wat mag je niet vergeten!

Werkboek Facebook Live Video - De opbouw

Werkboek Facebook Live Video – De opbouw

Bij deze video hoort ook een werkboek waarin je je eerste of volgende Facebook Live in het kort kan uitschrijven. Zo ben je beter voorbereid en behaal je maximale impact zonder dat je aan spontaniteit verliest.

Download hier het werkboek

Hoe kan je Facebook Live nu inschakelen in je marketingstrategie?

Hieronder geef ik je alvast enkele ideëen om live te gaan op Facebook.
Put er zeker de nodige inspiratie uit:

Ga live bij een event

Geef jij een workshop? Dan kan je voor, tijdens of na het event live gaan. Je kan ook deelnemers vragen om live te gaan tijdens jouw event om zo meer bekendheid te geven aan jouw event. Of je kan het 1ste deel bv. live streamen. Hierdoor kan je mensen die nog aarzelen om naar je event te komen, over de brug trekken om een volgende keer zeker aanwezig te zijn.

Hou een Q&A

Laat mensen vragen aan je stellen over jouw expertise. Je kan hen vragen om hun vragen op voorhand aan jou te bezorgen. Dat kan je bijvoorbeeld ook doen in Facebookgroepen die je beheert.

Lanceer een nieuw product

Stel jouw nieuwe product of dienstverlening voor in een Facebook live en laat mensen alvast enkele vragen stellen. Zo kan je eventuele bezwaren al wegnemen.

Ga zomaar live, gewoon voor de fun

Ben je bijvoorbeeld onderweg naar ergens? Of wil je iets leuks meedelen? Ga dan gewoon live. Wel opletten als je dit in de wagen doet: ga handsfree!!!

Doe een speciaal aanbod voor je kijkers

Jouw call-to-action is een 'offer they can't refuse' en die enkel geldig is voor wie de video live of binnen de 72 uur bekijkt. Maar het kan ook gewoon een e-book zijn dat je nu 1 keer gratis aanbiedt!

Neem live een interview af

Je kan met Facebook live gaan op je eentje, maar evengoed met meerdere personen (dat ontdek je in videoles 6). Ideaal is hier om iemand te interviewen over zijn/haar activiteiten. Of neem eens een live testimonial af. Hoe geloofwaardig is dat niet!

Geef een tutorial

Toon live hoe iets werkt of hoe je iets doet. Dat kan gaan van iets technisch tot het maken van die ene lekkere taart.

Ga iedere dag live tijdens een bepaalde periode

Als je bijvoorbeeld met een enorm project bezig bent, kan je je kijkers deelgenoot maken van wat er allemaal gebeurt. Ga dan iedere dag live om jouw vorderingen te laten zien.

Geef een webinar

Je kan ook kiezen om jouw webinar met of zonder presentatie te geven via een Facebook Live uitzending. Je kan dit doen op jouw pagina, maar ook binnen een groep die je beheert.

Meld TOP nieuws

Heb je werkelijk iets 'heet van de naald' te vertellen? Ga dan zeker live. Misschien kan je mensen al mee laten genieten van het gebeuren en hen een blik achter de schermen gunnen. Of je laat ze gewoon jouw enthousiasme zien. Dat kan de klik met jou alleen maar vergroten. Want wie wil nu niet samenwerken met iemand die zó enthousiast is?

Stel jezelf en je missie voor

Vertel wie je bent, wat je doet, wat je drijft en waar jij als ondernemer supergelukkig van wordt. Toon jouw publiek de persoon achter jouw bedrijf. Want mensen doen business met mensen. Niet met een bedrijfsnaam of een logo, remember?

Deel je ervaringen en hoe jij de zaken nu aanpakt

Durf te tonen dat ook jij al eens de mist kan ingaan... Maar dat je er waardevolle lessen hebt uit geleerd en dat je de zaken nu anders aanpakt. Hoe leerrijk is dat niet voor jouw kijkers?

Deel hoe jij jouw motor draaiende houdt

Deel hoe jij gemotiveerd blijft en hoe jij tot rust komt. Inspireer jouw kijkers om ook door te zetten en ervoor te gaan!

Deel jouw grootste inzichten

Werk jij B2B? Deel dan jouw grootste inzichten in jouw ondernemerschap. Wat waren jouw valkuilen en successen? Hoe heb je je mislukkingen aangepakt en wat was het grootste inzicht dat je tot nu toe al had?
Werk je B2C, dan kan je het grootste inzicht geven in welke verandering jouw product of dienst heeft gebracht. Waarom het zo noodzakelijk is.

In video 4 ontdek je morgen hoe je jouw Facebook Live uitzending op voorhand kunt inplannen en wat het nut daarvan is.

En dan zijn we volledig voorbereid om eindelijk live te gaan. In de 5de video toon ik je hoe je live kunt gaan met je smartphone, laptop, alleen en met meerdere personen. Nog even geduld dus! Eerst moet de voorbereiding in orde zijn.