Mini-cursus

Hoe werkt Facebook Live?
Het overzicht

Facebook Live gratis mini-cursus

Gratis mini-cursus – Overzicht

‘In 7 dagen aan de slag met Facebook Live zonder stress!’

Er kropen maar liefst 24 video’s in de gratis mini-cursus ‘7 dagen aan de slag met Facebook Live zonder stress!’ Hierin ontdekte je stap voor stap hoe je je best kan voorbereiden en wat de mogelijkheden achteraf zijn met jouw Facebook Live.

En misschien werd het op den duur wat te veel om het overzicht te behouden? Of miste je een les die per ongeluk werd verwijderd of in jouw spam folder terechtkwam. No worries, komt goed!

Hieronder geef ik jou met plezier een overzicht van alle lessen! En sluit ik af met nog enkele extra tips… Ik kon het niet laten.

Waarom Facebook Live inzetten in je marketingstrategie?

In video 1 ontdekte je waarom je Facebook Live moet inzetten in je marketingstrategie. 

Bekijk de 1ste videoles hier.

Hoe kan je je Facebook Live voorbereiden?

In video 2 ontdekte je welke voorbereidingen je kan treffen om het maximum te halen uit jouw Facebook Live!

Bekijk de 2de videoles hier.

Hoe jouw Facebook Live uitzending opbouwen?

In video 3 kreeg je een overzicht van hoe je je Facebook Live video opbouwt en gaf ik je tal van ideeën om live te gaan op Facebook.

Bekijk de 3de videoles hier.

Het waarom en het nut van een Facebook Live video op voorhand in te plannen of aan te kondigen.

In video 4 ontdekte je hoe je een Facebook Live uitzending op voorhand kan aankondigen. Dat wil zeggen: hoe je die op voorhand kan inplannen en bekend maken aan jouw publiek. En uiteraard ook wat de voordelen van het vooraf aankondigen zijn.

Bekijk de 4de videoles hier.

Hoe kan je live gaan via Facebook?

De 5de videoles bestond uit maar liefst 4 video’s.

Je ontdekte:

  • Hoe je live kan gaan via je laptop (alleen)
  • Hoe je live kan gaan via je smartphone (alleen of met 2)
  • Hoe je live kan gaan via je laptop met meerdere personen via een app of tool
  • Wat het verschil is tussen BeLive.TV en Streamyard, 2 externe tools.

Bekijk de 5de videoles hier.

Hoe jouw Facebook Live video downloaden?

In video 6 ontdekte je dat jouw Facebook Live video een langer leven is beschoren. Dat je die video ook kan downloaden om hem te delen op andere social mediaplatformen. En tot slot leerde je hoe je jouw video kan optimaliseren.
Daarnaast gaf ik je ook enkele tips voor het delen van jouw Facebook Live video.

Bekijk de 6de videoles hier.

Hoe je Facebook Live video ondertitelen?

In video 7 ontdekte je hoe je jouw Facebook Live video (of eender welke video) kan ondertitelen en waarom je dat het best kan doen. Een gouden tip die door dat klein beetje extra werk jou extra impact geeft met jouw (Facebook Live) video! Zeker een aanrader dus om te doen!

Bekijk de 7de videoles hier.

Deze 7 waardevolle videolessen kan ik uiteraard niet zomaar afsluiten met een overzicht zonder nog een extra tip mee te geven. (Maar hou me zéker nog in de gaten op social media, want daar deel ik nog meer tips en vind je nog heel wat meer ‘how-to’-video’s!)

Handige basic accessoires om de kwaliteit van jouw (Facebook Live) video te optimaliseren

Selfiestick met Bluetooth verbinding

Een selfiestick

Een handige, stevige selfiestick met tafelstatief en Bluetooth-verbinding. Te vinden in diverse prijsklassen op Bol.com, Coolblue etc.

Extra tip: Ik gebruik mijn selfiestick ook wanneer ik sfeerfoto’s met mezelf wil nemen en er niemand in de buurt is om die foto te nemen. Dan plaats ik mijn smartphone in het statief en gebruik ik de Bluetooth-afstandsbediening om foto’s te nemen. Lekker handig toch?

Logitech webcam voor professioneel gebruik

Een webcam

Een goede webcam, ook altijd handig voor jouw webinars. Dit is zeker een must als je jouw video’s opneemt via je laptop. Of jouw Facebook Live organiseert via je laptop. Het verschil in kwaliteit is immens.
Hiervoor gebruik ikzelf de Logitech c922 Pro HD Stream Webcam met Tripod.

Extra tip: doorzoek het internet heel goed en vergelijk de prijzen. Die kunnen al eens variëren voor identiek hetzelfde product!

IK Multimedia iRig Mic Lav Dasspeldmicrofoon

Een dasspeldmicrofoon (met kabel)

Een dasspeldmicrofoon is ook altijd nuttig, omdat die alle omringende geluid minimaliseert. Koop je een dasspeldmicrofoon en ben je van plan face-to-face interviews af te nemen, dan raad ik je aan om ineens een dasspeldmicrofoon voor 2 personen te kopen.

Een echte aanrader is hierbij de IRig Mic Lav 2-pack lavalier-microfoon-set. Opgelet deze is niet draadloos!

Boya met draadlooze microfoon
Extra kabeltje dat je dient aan te schaffen als je met de Boya MW6 microfoon werkt met jouw iPhone

Een dasspeldmicrofoon (draadloos)

Heb je liever een draadloze dasspeldmicrofoon? Dan is de Boya WM6 zeker een aanrader. Iets duurder in aanschaf, maar natuurlijk handiger om mee te werken.

Extra tip: Schaf je de Boya WM6 aan, dan heb je een extra kabeltje nodig om te gebruiken met jouw iPhone (zie 2de foto).

De Bleu Yeti microfoon, een handige microfoon om het geluid van jouw video te optimaliseren.

Een externe microfoon

Neem je jouw (Facebook Live) video op met je laptop, dan is niet alleen de kwaliteit van je beeld belangrijk, maar ook jouw geluid! Daarom gebruik je best een externe microfoon.
Een microfoon die in dit geval veel gebruikt wordt is de Blue Yeti. Handig in gebruik en een goede prijs-kwaliteit.

Ring light of ringlicht om de verlichting in jouw video te optimaliseren

De belichting

Beeld en geluid zijn cruciaal voor jouw video. Maar wil je het allemaal echt tot in de puntjes verzorgd hebben, dan moet je ook aandacht schenken aan jouw belichting. Dat kan je al heel eenvoudig doen door het aankopen van een ‘ringlight’ (probeer er dan wel eentje te kopen waarvan je de intensiteit van het licht kan aanpassen).

Wil je nog een stapje verder, dan kan je ook aan de slag met softboxen, greenscreens etc.

Wil je één van bovenstaande accessoires aankopen, ga dan zeker goed op onderzoek uit of vraag advies aan een expert vooraleer je hierin investeert. Zo haal jij het maximum uit jouw aankoop! De prijzen online kunnen ook heel wat variëren… So, check it out, zou ik zo zeggen!

Nog vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze Facebook Live mini-cursus? Laat het me dan zeker weten in de besloten Facebookgroep die gelinkt is aan deze mini-cursus.

Heb jij collega-ondernemers die zeker ook iets kunnen leren uit deze mini-cursus? Forward dan jouw cursus alsjeblieft NIET, maar laat hen hier inschrijven. Zo kan ik hen ook verder inspireren met interessante weetjes en tips om hun online zichtbaarheid te vergroten.

Dit is toch geen afscheid?

Wil jij maandelijks verder geïnspireerd worden en extra tips ontvangen over videomarketing, het inzetten van social media en e-mailmarketing? Schrijf je dan nu in op de Optimazing Novelties!

Ik beloof je niet te spammen. Want ik geloof in ‘quality over quantity’. En mocht je mij toch (even) beu geraken, dan schrijf je je gewoon in 1 klik weer uit. Simpel, toch?